top of page

Kurskalenderen 

Oppdag & opplev Tegnekraften 

Her finner du informasjon om de neste kursene - både fysiske kurs i Oslo og digitale kurs. 

8.png

Skriv deg opp til Tegnetips og få tips til hvordan du kan lære å bruke tegninger på jobb i innboksen . Tips til websider, tusjer, bøker, fasiliteringsøvelser, prosesskart og ikontrening, I tillegg får du adgang til rabattkoder på nye nettkurs og  kommer først i køen når de fysiske kurs annonsereres.

Motta TEGNETIPS

De neste kursene

 • Webinar Strategitegninger
  Webinar Strategitegninger
  tir. 20. aug.
  Zoom
  20. aug. 2024, 09:00 – 10:00
  Zoom
  20. aug. 2024, 09:00 – 10:00
  Zoom
  Få 5 konkrete tips til hvordan visuelle strategier gir toppmotiverte ansatte som ser strategien tydelig for seg og vet hvordan de skal handle.  45 minutter.
  Del
 • Nyttetegning 1
  Nyttetegning 1
  tor. 29. aug.
  Zoom
  29. aug. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  29. aug. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  Digitalt grunnkurs i visuell fasilitering. Kurset for deg som er nybegynner og som vil lære å tegne 50+ ikoner og få de beste og enkleste triksene og tipsene til å bruke tegning som verktøy på jobb. Pris: 5500,- kr. inkl. e-bok.
  Del
 • Nyttetegning 2
  Nyttetegning 2
  fre. 30. aug.
  Zoom
  30. aug. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  30. aug. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  Kurset er for deg som har gjennomført dag 1, og som nå gjerne vil lære hvordan du helt lavpraktisk bruker tegning som verktøy i ditt arbeidsliv. Du vil lære flere ikoner, praktisk prosessdesign og hvordan du tegner en presentasjon. Pris: 5500,- kr. Bindende påmelding.
  Del
 • Tegnelunsj 1 - tegnetrening i lunsjen
  Tegnelunsj 1 - tegnetrening i lunsjen
  tir. 03. sep.
  Zoom
  03. sep. 2024, 11:10 – 11:40
  Zoom
  03. sep. 2024, 11:10 – 11:40
  Zoom
  4x30 minutters intensiv tegnetrening i lunsjpausen sammen med dine kollegaer. Forløpet passer både til de som er helt nye til tegning og de som allerede benytter tegning som verktøy.
  Del
 • Kurs i visuell samtale
  Kurs i visuell samtale
  ons. 23. okt.
  Zoom
  23. okt. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  23. okt. 2024, 09:00 – 15:00
  Zoom
  Digitalt dagskurs hvor du lærer hvordan du tegner og bruker tegninger i samtaler med klienter, brukere og pasienter. Pris 5500,- kr. inkl. e-bok. Bindende påmelding og begrenset antall plasser.
  Del

Alle kan lære å tegneog bruke tegning som verktøy.

Kersti Fjørstad, fagdirektør Domstolsadministrasjonen

Som fagdirektør i avdeling for innovasjon og domstolutvikling, og tidligere avdelingsdirektør for enhet for serviceutvikling, ser jeg kvaliteter du og kurset ditt har! Jeg er allerede i gang med å bruke det jeg lærte.

Trond Øistein Bjørnnes, CEO Kiona

Har lært at ved å tegne enkle symboler kan man uttrykke så mye mer enn det vi klarer med bare ord. Veldig inspirerende og kreative dager. Har brukt dette internt hos oss og ble veldig godt mottatt i min ledergruppe. Dette kurset var gøy. Anbefales!

Therese Sivertsen, KS

Å gå på kurs hos VISFAS har faktisk gjort at visuell kommunikasjon og fasilitering har blitt en helt integrert del i jobben min. Ikke bare har ikonene hjulpet veldig når det gjelder å kommunisere et budskap, men jeg har også brukt kompetansen til å lage «grafiske referater» (graphic recording) i møter og på konferanser. Utrolig effektfullt, og fantastisk morsomt!»

Trine Elvebakken, Oslo Met

Vipps så hadde jeg etter to dager en egen gjenkjennelig strek og en verktøykasse til bruk ved fasilitering av workshops, møter, prosesser mm! Det mest matnyttige kurset jeg noensinne har vært med på. 
 • Visuell fasilitering er en tilnærming som bruker visuelle verktøy og teknikker for å støtte kommunikasjon, problemløsning og samarbeid. Dette inkluderer tegninger, diagrammer, symboler og ikoner som hjelper deltakerne med å forstå og engasjere seg i komplekse ideer og konsepter. Visuell fasilitering er viktig fordi det gjør informasjon mer tilgjengelig, minneverdig og engasjerende, og det fremmer kreativitet, samarbeid og innovasjon i ulike settinger.

 • Visuell fasilitering er nyttig for en rekke fagpersoner, inkludert ledere, prosjektledere, konsulenter, lærere, og alle som ønsker å styrke sin kommunikasjonskompetanse og fasiliteringsferdigheter. Det er egnet for enkeltpersoner i alle bransjer og fagfelt som ønsker å lære å bruke visuelle verktøy for å forbedre kommunikasjonen og samarbeidet med kolleger, klienter og studenter.

 • Et kurs i visuell fasilitering vil utstyre deg med praktiske ferdigheter og kunnskap som du kan bruke til å forbedre kommunikasjonen, fremme kreativitet og samarbeid, og løse problemer mer effektivt i din profesjonelle praksis. Ved å lære å bruke visuelle verktøy og teknikker vil du kunne engasjere publikum, formidle komplekse ideer på en enkel måte, og skape visuelle presentasjoner som skiller seg ut.

 • I utgangspunktet er innholdet på de fysiske, hybride og digitale kursene det samme. Jeg vil i alle varianter dele mitt tegnebrett digitalt og tegne live. 

  På fysiske kurs har deltakerne mulighet for å få hjelp direkte. På hybride kurs hos bedrifter tilbys alle deltakerne å få sparring og feedback individuelt på Zoom etter kurset.

  På digitale kurs får deltakerne tilbud om sparring og feedback i breakout rooms. 

  Alle deltakerne vil få en e-bok med alt det vi gjennomgår på kursene/forløpene. 

 • Valget av kursvariant avhenger av dine preferanser, tilgjengelighet og behov. Hvis du foretrekker å lære ansikt til ansikt og har muligheten til å reise, kan et fysisk kurs være det beste alternativet. Hvis du har begrensninger når det gjelder tid eller reise, kan et digitalt kurs være mer praktisk. Hybride kurs kan være

  en god løsning for de som ønsker en blanding av personlig interaksjon og fleksibilitet.

 • Bedriftsinterne kurs i visuell fasilitering kan være svært verdifulle for bedrifter av flere grunner. Først og fremst kan de hjelpe med å utvikle en felles forståelse og språk rundt visuell kommunikasjon og fasilitering blant teammedlemmer. Dette kan bidra til å forbedre samarbeidet, kommunikasjonen og kreativiteten i organisasjonen. I tillegg kan bedriftsinterne kurs være skreddersydd for å møte spesifikke behov og utfordringer som bedriften står overfor, og kan derfor være mer relevante og effektive enn generelle kurs.

  Til slutt kan de bidra til å bygge en kultur for kontinuerlig læring og utvikling innen organisasjonen.

 • Bedriftsinterne kurs kan tilpasses for å møte bedriftens spesifikke behov og mål. Dette kan inkludere å fokusere på bestemte områder av visuell fasilitering som er relevante for bedriften, som for eksempel bruk av visuelle verktøy i møter, presentasjoner eller prosjektstyring. Kurset kan også tilpasses for å passe til deltakernes nivå av erfaring og kompetanse innen visuell fasilitering, og kan inkludere praktiske øvelser og case-studier som er relevante for bedriftens bransje og utfordringer.

 • Ved å arrangere bedriftsinterne kurs i visuell fasilitering, kan bedriften forvente å oppnå en rekke fordeler. Dette inkluderer å styrke kommunikasjonen, samarbeidet og kreativiteten blant teammedlemmene, og dermed forbedre effektiviteten og produktiviteten i organisasjonen. Det kan også bidra til å utvikle en felles forståelse og tilnærming til visuell fasilitering innen organisasjonen, som kan være nyttig for å løse problemer, ta beslutninger og drive innovasjon. Til slutt kan det bidra til å bygge en kultur for kontinuerlig læring og utvikling innen organisasjonen, som kan være avgjørende for å opprettholde konkurransekraften i dagens stadig skiftende forretningsmiljø.

F.A.Q. om visuell fasiliterings kurs og forløp

bottom of page