top of page

Lær det viktigste i Procreate

Procreate er primært det programmet vi tegner i når vi både underviser og utvikler presentasjonstegninger. Det er brukervennlig og lett å koble til digitale møter. Bli kjent med de viktigste funksjonene her.


Hvis du ikke har hørt om Procreate før er det et tegneprogrammet som kan brukes på ipad. Det kan kjøpes i appstore for ca. 115 NOK. I tillegg trenger du en apple pen.


Dette er det første bilde du kommer inn på når du har opprettet et nytt dokument. Øverst til venstre har du en verktøysikon. Her kan du tilføre tegneflaten både bilder, tekst og kopiere ikoner fra andre tegninger du har laget.


Det er også her du går når du er ferdig med tegningen og vil lagre den som en fil. Trykk på share og velg det formatet du ønsker.


Procreatetips

Noe av det første jeg gjør når jeg skal tegne er å opprette hjelpelinjer. Det gjør det lettere å strukturere innholdet og også tegne rette streker.


Trykk på canvas, og deretter drawing guides.


Procreatetips

Jeg synes at standard hjelpelinjer ofte er for store. Jeg trykker derfor på edit drawing guide og gjør de mindre ved å trykke på grid size. Her kan jeg også endre fargen på hjelpelinjene. Trykk på 'Done' til slutt.


Procreatetips

Til høyre kan du velge hvilken pen du vil tegne med. Det er mange muligheter og du kan også gå inn og endre hver enkelt pen.


Jeg tegner primært med den som heter brush pen under kategorien Caligraphy. Og som oftes i størrelse 5-6 %. Tykkelsen endrer jeg til venstre på arket.

Procreatetips

Helt ytterst til høyre kan du endre hvilken farge du ønsker å tegne med. Velg hovedfarge i den ytterste ringen og deretter trykk på den spesifikke farge du ønsker i den innerste sirkel.


Du kan også laste ned fargekart. Det gjør du under kategorien 'Palettes'. Trykk på + tegnet og velg om du vil hente fargene fra et bilde eller fil.


Du har også mulighet for inntaste fargenkoden du ønsker. Det gjør du under values.


Hvis du tegnet med en farge og vil finne den igjen har du en liten sirkel til venstre på arket(under hvor du velger størrelse). Denne drar du over det området hvor den ønskede farge er og slipper. Da har fargesirkelen i hjørnet endret seg.


Procreatetips

Når du tegner anbefaler jeg at du bruker layers. Det gjør det lettere å flytte rundt og kopiere deler av tegningen.


Hvis jeg gir mine ikoner en skyggefarge lager jeg også den som en egen layer. Trykk på + og det kommer et nytt layer frem. Dette kan trekke slik at det ligger nederst.


Procreatetips


Hvis du vil flytte deler av tegningen din kan du trykke på bølgestreken øverst til venstre. Da kan du tegne rundt den området du ønsker å markere og det blir valgt.


Procreatetips


Håper det var en hjelp til å komme i gang med å tegne i Procreate. Det kommer et eget nettbasert kurs i Procreate i løpet av våren. Hold øye med kurskalenderen.190 visninger0 kommentarer

Relaterte innlegg

Se alle

Lykkebingo

bottom of page