top of page
Tegnekurs

Vi lærer andre å tegne på jobb.

Visuell fasilitering

VISFAS er en forkortelse for
visuell fasilitering

Visuell fasilitering
Kurs i visuell fasilitering er ikke bare et tegnekurs, men et kurs i hvordan du fasiliterer visuelt i prosesser og bruker tegninger i formidling. 
Annette Haugen

Få 'Tegnetips' rett i innboksen

Skriv deg opp til Tegnetips og få tips til hvordan du kan lære å bruke tegninger på jobb i innboksen . Tips til websider, tusjer, bøker, fasiliteringsøvelser, prosesskart og ikontrening, I tillegg får du adgang til rabattkoder på nye nettkurs og  kommer først i køen når de fysiske kurs annonsereres(VISFAS har kun hatt fulltegnede fysiske kurs de siste 5 årene). 

Så hyggelig at du har meldt deg på 'Tegnetips'!

Om Annette

Jeg husker fortsatt den følelsen jeg fikk da jeg selv var på mitt første tegnekurs. Endelig var det ok som voksen å tegne uten det umiddelbare talentet.

 

For selv om jeg dengang ikke hadde tegnet siden jeg var barn, savnet jeg det å tegne det jeg tenkte.

Jeg oppdaget tegningen som verktøy, og jeg fortstod raskt hvor effektiv det var. For hvis du kan tegne det du tenker har du lettere for å bryte igjennom den tette informasjonsstrømmen. Og andre forstår deg, og kan koble seg på. 

Det er nemlig vårt felles språk. 

Siden dengang har jeg undervist flere tusen andre voksne i hvordan man tegner og bruker tegning som verktøy på arbeidsplassen.

 

Jeg er overbevist om at alle kan lære å tegne. Det finnes ingen håpløse tilfeller - selv om mange tror de ikke kan.  

Det handler nemlig ikke den pene, flotte illustrasjoner, men tegninger som vi kjenne oss igjen i.

 

Jeg pleier å si at vi vil ha tegninger med feil, farger, sjel og sjarme.

 

Hjemmelagde tegninger ganske enkelt. 

Det er undervisning som er mitt omdreiningspunkt. Det er fordi jeg tror på at den beste til formidle via tegninger er deg selv.

 

Blir det flott når profesjonelle visuelle fasilitatorer eller illustratører tegninger visuelle referat? Akk ja, men det blir mer ekte og autentisk når du selv tegner din presentasjon. 

Det er nemlig det uperfekte som gjør oss nysgjerrig. 

Det har vi ikke sett før. Det er nytt. Det er annerledes. 

Jeg underviser på åpne kurs i samarbeid med Bouvet, har nettbaserte kurs og bedriftsinterne kurs. Jeg er også involvert i flere prosjekter som handler om tegning som kompetanse. Jeg bruker alltid tegning som et gjennomgående verktøy både i prosesser og formidling. 

Min faglige bakgrunn utover visuell fasilitering er journalistikk og statskunnskap. 

Og så liker jeg skape, bygge og endre. Knallgul av personlighetstype, men har en klar, rød rettesnor og går etter målene jeg har satt meg. 

Når jeg har satt toppa på tusjen om ettermiddagen finner du meg i hagen blant bærbuskene, på trampolinen omringet av hoppende unger eller med vin, venner og brettspill. Og gjerne de hvor vi tegner. Det er nemlig alltid en garanti for smil og latter. 

Jeg håper at jeg også får mulighet til å vise deg at du også kan tegne, og hva tegning kan. 

Skulle du være i tvil om tegning egentlig nytter kan du ta en kikk på referansene. Det er bevis nok. Tegning trives på de fleste arbeidsplasser. 

Send meg gjerne en uforpliktende mail hvis du lurer på noe. 

Tegnekurs Annette Haugen
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Lytt til Annette i Lederpodden

Annette var gjest i Lederpodden i april i 2022 hvor hun fortalte om hva visuell fasilitering er og hvordan det kan brukes som verktøy. Du kan finne episoden her og trykk på tegningen hvis du vil laste den ned. 

Visuell fasilitering

Tegninger trives på de fleste arbeidsplasser. 

Hva kan vi hjelpe med

Tegnekurs

Vi lærer deg å tegne

Vi pleier å si at det ikke finnes håpløse tilfeller. Alle kan lære å tegne og bruke tegninger som et arbeidsverktøy. Vi fokuserer på den enkle streken med få deltaljer. Fokuset er på hvordan vi kan oversette komplekse problemstillinger til noe som er forståelig for alle, gjøre prosesser klare og presise og gjøre din formidling knivskarp. 

Vi har siden 2013 undervist flere tusen fra vidst forskjellige bransjer i hvordan man nettop bruker tegning som verktøy. 

Vi er norges ledende leverandør av tegnekurs for bedrifter. 

Fasilitering

Vi kan lære deg å fasilitere

Deltatt på rotete møter? Eller arrangert et selv? Vi vet alle ustrukturerte prosesser er drenende og stjeler både tid og energi. 

Vi har kurs i fasilitering og praktisk prosessdesign hvor vi også fokuserer på hvordan du kan bruke tegninger som et verktøy både når du planlegger og når du holder møtet eller workshoppen. 

Grafisk fasilitering

Vi kan tegne for deg

Trenger du hjelp til å utvikle relevante ikoner for ditt prosjekt eller vil du ha en særlig tegning til din presentasjon. Det kan vi hjelpe med! Vi lager illustrasjoner på bestilling. Vi har flere freelancere som løser denne type oppgaver. 

Grafisk fasilitering
Visuell fasilitering
Tegnekurs
Tegnekurs

Last ned brosjyren vår.

Hent den her. 

VISFAS tilbyr kurs i samarbeid med både Bouvet, Tekna og Otium Sanserom. 

VISFAS's samarbeidspartnere

Bouvet.png
Tekna.png
logo_otium.png
bottom of page